Ehrlenbach – Reicholzheim

Ehrlenbach – Reicholzheim

De in 1994 en 1997 geboren wijnmakers Florian en Philipp Ehrlenbach namen het bedrijf in het Taubertal in 2018 over van hun ouders. De broers brengen de wijnen sinds 2019 zelf op de markt. Voor die tijd werden de druiven verkocht aan de lokale coöperatie.

De productie is klein, met 5,5 hectare worden er jaarlijks 10.000 flessen wijn gemaakt. De bodem bestaat uit klei en fossielrijke kalksteen. uitstekend voor Bourgondische soorten als Spätburgunder, Schwarzriesling, Chardonnay, Pinot Blanc en Gris. De wijngaarden liggen op een relatief hoge 300 meter liggen met hun richting pal zuid.

De oogst wordt uiteraard met de hand gedaan en de druiven worden streng geselecteerd. In de kelder is het credo: ‘Finger weg’. Zo min mogelijk interventie, dus handen af, geen toevoegingen, alleen een paar milligram sulfiet na de gisting.
Florian Ehrlenbach is een supergetalenteerde wijnmaker die gewerkt heeft bij Horst Sauer, Franken en Manincor, Alto Adige. Sinds 2017 werkt hij ook als keldermeester bij Paul Fürst die al decennia tot de top drie van beste Spätburgunder producenten uit Duitsland behoort.